T: (+45) 89 34 35 36
BEMÆRK: Dette kursus er afholdt.

Program

Dette kursus vil særligt beskæftige med:

 • Krudtpartiklen som bevis - herunder gennemgang af teknisk viden om krudtpartiklers eksistens og mulige forklaringer på tilstedeværelse. Der vil blive gennemgået utrykt praksis og førende udenlandske studier
 • Dna-beviset som bevis herunder artikler og utrykt praksis, som belyser, hvilke yderligere beviser, som kræves, før der er nok til en domfældelse
 • Medvirkensansvaret ud fra en praktisk synsvinkel - herunder vil blive gennemgået centrale afgørelser på området. Der vil således både blive gennemgået vigtige afgørelser for forsvaret, ligesom der vil blive gennemgået afgørelser, som ofte anvendes af anklagere, og hvordan man kan imødekomme disse
 • Modstridende forklaringer – i voldssager opleves det ofte, at forklaringerne ofte er påstand mod påstand, og der vil derfor blive gennemgået en række utrykt, frifindende afgørelser, som viser, hvad der kan kræves yderligere for, at der kan ske domfældelse
 • Færdselshastighedssager – herunder gennemgang af vejledninger og krav til politiets hastighedsmålinger, som kan bruges til at anfægte målingerne som bevis. Der vil endvidere blive gennemgået både trykt og utrykt praksis på området.
 • Erstatning efter frifindelse – herunder utrykt praksis, som gennemgår, hvornår der gives erstatning, og hvornår erstatning nedsættes eller nægtes

Underviser

Advokat Michael Juul Eriksen
Se underviserens CV

Advokat Michael Juul Eriksen

Advokat Michael Juul Eriksen har været fuldtids forsvarsadvokat i 14 år og har ført en lang række højt profilerede sager. Han har sideløbende med dette undervist i strafferet på universitetet, ligesom han har fået offentliggjort en lang række artikler om strafferetlige emner.

Han er partner i Advokatfirmaet
Tommy V. Christiansen, hvor han er daglig leder af firmaets strafferetsafdeling med over 30 ansatte, herunder 16 forsvarsadvokater.

12. december 2016
kl. 9.00-16.00
7 lektioner

Kr. 2200,- excl. moms.

Print programmet
Som forsvarsadvokat møder du ofte en række problemstillinger i straffesager, hvor du kan gøre en reel forskel for din klient ved at kende til både utrykt praksis og en række tekniske forhold. Derfor er dette kursus specielt målrettet til at give forsvarsadvokaten nogle nøgleredskaber i form af utrykte afgørelser, vejledninger og teknisk viden om udvalgte, ofte forekommende problemstillinger i straffesager, ligesom der vil blive gennemgået særlige faldgruber for forsvarsadvokaten. Underviseren vil være advokat Michael Juul Eriksen, som har ca. 20 års erfaring med at føre straffesager, og som betragtes som en af landets førende forsvarsadvokater. Han har ført en lang række spektakulære sager, og han har derfor en unik viden om, hvordan man som forsvarsadvokat kan gøre en reel forskel for sin klient.

Hvordan søger jeg?

Du kan søge med et stikord efter et emne eller en underviser ved at klikke på søgeikonet øverst til højre på denne eller en anden side.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Klik på en kursustitel for at se programmet.

Du tilmelder dig derefter ved at klikke på Tilføj til indkøbskurv og vælge Tilmeld dig disse kurser, når du har valgt det eller de kurser, du vil deltage i. Herefter modtager du straks pr. e-mail en kursusbekræftelse og en faktura.

Du kan samtidig tilmelde en eller flere kolleger til samme kurser.

HVORDAN HENTER JEG KURSUSMATERIALET?

 • Klik på KURSIST-LOGIN på www.kursusunivers.dk's forside.
 • Udfyld herefter dit brugernavn, som er din mailadresse, og dit password.
 • Du lander nu på din profilside, hvor du klikker på det relevante kursus.
 • På kursussiden klikker du på den seneste (eller eneste) version af kursusmaterialet.
 • Herefter fremkommer de forskellige muligheder for at tilgå materialet,

Du kan typisk downloade kursusmaterialet senest 1 uge før kursusdagen.

Du kan vælge at printe kursusmaterialet eller at benytte det digitalt på din egen pc på kurset. Vælger du sidstnævnte mulighed, kan du fx åbne materialet to gange, dvs. i to vinduer. Herefter kan du i det ene vindue følge underviserens PowerPoint og i det andet fx en lovtekst eller en dom.

Send en e-mail til mail@kursusunivers.dk, hvis du er i tvivl om noget eller har glemt dit password. 

Kosthensyn

Har du allergi, eller er der andre forhold, der gør, at du skal undgå visse madvarer mv., så skriv i god tid til os på mail@kursusunivers.dk. Så vil vores kursussteder gøre deres bedste for at imødekomme dit behov.

Dudal Webdesign