T: (+45) 89 34 35 36
BEMÆRK: Dette kursus er afholdt.

Program

 • Introduktion til emnet, herunder en bredere juridisk perspektivering som viser sammenhængen mellem arbejdsrettens øvrige regler samt de internationale regler. Gennemgang af centrale begreber som ”overdragelse af virksomhed eller del heraf” og identifikation af hvornår der foreligger virksomhedsoverdragelse, hvorefter at lov om lønmodtageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse finder anvendelse.
 • Retsvirkningerne af virksomhedsoverdragelse – et overblik
 • Nærmere om afskedigelse i forbindelse med virksomhedsoverdragelse, herunder regler for fritstilling og suspension samt behandling af medarbejderes retsforhold i konkurstilfælde.
 • Nærmere om kollektivt arbejdsretlige aspekter ved virksomhedsoverdragelse, herunder frasigelse af overenskomster, regler for lønmodtagerrepræsentanter, forhandlingspligt samt arbejdsrettens kompetence.  
 • Særligt om overdragelse af lønmodtagere til og fra offentlige virksomheder
 • Elever
 • Grænseoverskridende virksomhedsoverdragelser
 • Opsamling og erfaringsudveksling, spørgsmål af praktisk karakter som kursusdeltagerne ønsker besvaret, herunder gennemgang af udleveret checkliste, samt afsluttende overblik

Underviser

Advokat, ekstern lektor Martin Gräs Lind
Se underviserens CV

Advokat, ekstern lektor Martin Gräs Lind

Martin Gräs Lind er advokat og ekstern lektor i arbejdsret inden for hvilket emne han også har skrevet en ph.d. afhandling. Som underviser og forfatter inden for arbejdsret gennem en længere årrække og som advokat i en række arbejdsretlige sager, har han opnået stor indsigt inden for området.  

2. maj 2013
kl. 9,00 - 16,00
Hotel Opus Horsens, Egebjergvej 1, 8700 Horsens
7 lektioner

Kr. 2200,- excl. moms.

Print programmet
At give deltagerne et grundigt overblik over de mange facetter af juridisk karakter som gør sig gældende i forbindelse med virksomhedsoverdragelse af lønmodtagere. Kurset inddrager såvel teorien bag som de mere praktiske forhold af juridisk karakter.

Hvordan søger jeg?

Du kan søge med et stikord efter et emne eller en underviser ved at klikke på søgeikonet øverst til højre på denne eller en anden side.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Klik på en kursustitel for at se programmet.

Du tilmelder dig derefter ved at klikke på Tilføj til indkøbskurv og vælge Tilmeld dig disse kurser, når du har valgt det eller de kurser, du vil deltage i. Herefter modtager du straks pr. e-mail en kursusbekræftelse og en faktura.

Du kan samtidig tilmelde en eller flere kolleger til samme kurser.

HVORDAN HENTER JEG KURSUSMATERIALET?

 • Klik på KURSIST-LOGIN på www.kursusunivers.dk's forside.
 • Udfyld herefter dit brugernavn, som er din mailadresse, og dit password.
 • Du lander nu på din profilside, hvor du klikker på det relevante kursus.
 • På kursussiden klikker du på den seneste (eller eneste) version af kursusmaterialet.
 • Herefter fremkommer de forskellige muligheder for at tilgå materialet,

Du kan typisk downloade kursusmaterialet senest 1 uge før kursusdagen.

Du kan vælge at printe kursusmaterialet eller at benytte det digitalt på din egen pc på kurset. Vælger du sidstnævnte mulighed, kan du fx åbne materialet to gange, dvs. i to vinduer. Herefter kan du i det ene vindue følge underviserens PowerPoint og i det andet fx en lovtekst eller en dom.

Send en e-mail til mail@kursusunivers.dk, hvis du er i tvivl om noget eller har glemt dit password. 

Kosthensyn

Har du allergi, eller er der andre forhold, der gør, at du skal undgå visse madvarer mv., så skriv i god tid til os på mail@kursusunivers.dk. Så vil vores kursussteder gøre deres bedste for at imødekomme dit behov.

Dudal Webdesign