T: (+45) 89 34 35 36
BEMÆRK: Dette kursus er afholdt.

Program

På kurset gives deltageren et overblik over de lejeretlige og forvaltningsretlige regler, der gælder ved et huslejenævns behandling af en tvist mellem en udlejer og en lejer. Så vel sagsbehandlingsreglerne som krav til og begrænsninger i bevisførelse omtales.

Kurset indeholder også en gennemgang af de processuelle regler, der gælder for en retssags behandling i boligretten – fra udpegelsen og inddragelsen af lægdommeren til gennemførelse af hovedforhandlingen. Endvidere omtales praktiske problemer i relation til bevisførelse i boligretssager, herunder særligt sager, der har været behandlet i huslejenævnet i 1. instans.

Der tages så vidt muligt udgangspunkt i nyere retspraksis med henblik på en opdateret beskrivelse af de forhold, som man som praktiker, såvel som repræsentant for udlejer som for lejer, skal være opmærksom inden for de i kurset omhandlede retsområder.

Deltagerne vil gennem kurset opnå et samlet overblik over de væsentligste processuelle problemstillinger og udfordringer for praktikere ved indbringelse og gennemførelse af sager for huslejenævn og for boligret

Underviser

Videnadvokat, ph.d. Jakob Juul-Sandberg
Se underviserens CV

Videnadvokat, ph.d. Jakob Juul-Sandberg

Jakob Juul-Sandberg er ansat som videnadvokat hos Focus Advokater P/S i Odense, hvor han bl.a. rådgiver om lejeret i forbindelse med transaktioner og tvister.

Han har næsten 20 års undervisningserfaring og underviser i dag fortsat i lejeret på bl.a. Syddansk Universitet, hvor han tidligere har været ansat på fuld tid – senest som professor MSO fra 2015-2019. Han har udgivet en række publikationer om lejeretlige problemstillinger, herunder ph.d.-afhandlingen »Det lejedes værdi«, og en række artikler i Tidsskrift for Bolig- og Byggeret.

Jakob Juul-Sandberg har endvidere tidligere været formand for huslejenævnet i Randers i en længere årrække. Jakob har også tidligere i en kortere periode været konstitueret som byretsdommer. I dag er han boliglægdommer ved Retten i Odense og Svendborg samt udlejerrepræsentant i Huslejenævnet i Nyborg Kommune.

9. november 2020
kl. 9.00-16.00
Hotel Opus Horsens, Egebjergvej 1, 8700 Horsens
7 lektioner

Kr. 2650,- excl. moms.

Print programmet

Hvordan søger jeg?

Du kan søge med et stikord efter et emne eller en underviser ved at klikke på søgeikonet øverst til højre på denne eller en anden side.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Klik på en kursustitel for at se programmet.

Du tilmelder dig derefter ved at klikke på Tilføj til indkøbskurv og vælge Tilmeld dig disse kurser, når du har valgt det eller de kurser, du vil deltage i. Herefter modtager du straks pr. e-mail en kursusbekræftelse og en faktura.

Du kan samtidig tilmelde en eller flere kolleger til samme kurser.

HVORDAN HENTER JEG KURSUSMATERIALET?

  • Klik på KURSIST-LOGIN på www.kursusunivers.dk's forside.
  • Udfyld herefter dit brugernavn, som er din mailadresse, og dit password.
  • Du lander nu på din profilside, hvor du klikker på det relevante kursus.
  • På kursussiden klikker du på den seneste (eller eneste) version af kursusmaterialet.
  • Herefter fremkommer de forskellige muligheder for at tilgå materialet,

Du kan typisk downloade kursusmaterialet senest 1 uge før kursusdagen.

Du kan vælge at printe kursusmaterialet eller at benytte det digitalt på din egen pc på kurset. Vælger du sidstnævnte mulighed, kan du fx åbne materialet to gange, dvs. i to vinduer. Herefter kan du i det ene vindue følge underviserens PowerPoint og i det andet fx en lovtekst eller en dom.

Send en e-mail til mail@kursusunivers.dk, hvis du er i tvivl om noget eller har glemt dit password. 

Kosthensyn

Har du allergi, eller er der andre forhold, der gør, at du skal undgå visse madvarer mv., så skriv i god tid til os på mail@kursusunivers.dk. Så vil vores kursussteder gøre deres bedste for at imødekomme dit behov.

Dudal Webdesign